Υλικά:
250 γραμμ. κοφτό μακαρόνι βρασμένο al dente
200 γραμμ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
30 γραμμ. βούτυρο
15 γραμμ. αλεύρι
60 ml ζεστό γάλα
25 γραμμ. φρυγανιά
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε 30 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτετε 15 γραμμ. αλεύρι και ανακατευέτε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε λίγο λίγο 60 ml ζεστό γάλα, συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και προσθέτετε 150 γραμμ. τριμμένο τυρί. Προσθέτετε όσο μοσχοκάρυδο θέλετε και πιπέρι.
2. Στο μείγμα αυτό προσθέτετε τα 250 γραμμ. ζυμαρικά που έχετε μαγειρέψει μέχρι να γίνουν al dente όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκέυος.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ με τα 50 γραμμ. φρυγανιά, πασπαλίζετε τα ζυμαρικά και ψήνετε για 30′. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε λίγο να κρυώσει. Συνοδεύεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα.