χρόνος προετοιμασίας 35′
για 4 άτομα
Υλικά:
350 γραμμ. κολοκύθα ή γλυκοπατάτα
250 γραμμ. ρύζι
100 γραμμ. νιφάδες βρώμης
2 κ.γ. πάπρικα
25 γραμμ. μαιντανό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. αλεύρι
2 κ.γ. ηλιέλαιο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 μεγάλες κ.σ. μαγιονέζα
120 γραμμ. σαλάτα ανάμεικτη
Εκτέλεση:
1. Βράζετε την κολοκύθα ή την γλυκοπατάτα για 8-10 λεπτά, στραγγίζετε και πολτοποιείτε για να γίνει πουρές. Προσθέτετε τη βρώμη και το ρύζι που έχετε βράσει όπως αναγράφεται στη συσκευασία, την πάπρικα, το μαϊντανό, το ξύσμα του λεμονιού και 1 κ.γ. αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε και σχηματίζετε 4 burger αφού ρίξετε λίγο αλεύρι στα χέρια σας.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα burger σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το grill σας και ζεσταίνετε τα ψωμάκια. Ανακατεύετε το σκόρδο με τη μαγιονέζα και πασπαλίζετε τον μαϊντανό πάνω στη σαλάτα.
3. Πάνω στο ψωμάκι βάζετε λίγη σαλάτα, από πάνω προσθέτετε το burger. Προσθέτετε την μαγιονέζα και πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού και καλύπτετε με το υπόλοιπο ψωμάκι πριν το σερβίρισμα.