Yλικά:
2 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
200γρ. νιφάδες βρώμης
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 χούφτα καρύδια πεκάν κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τις μπανάνες μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτετε την βρώμη, την κανέλα και τα πεκάν και ανακατεύετε. Στην συνέχεια ανακατεύετε κι άλλο με τα χέρια για να πάνε παντού τα υλικά.
3. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνετε για 15′.
4. Βγάζετε από τον φούρνο και κόβετε σε ίσες μπάρες όσο είναι ακόμα χλιαρό. Όταν κρυώσουν λίγο ακόμα τις βγάζετε από το ταψί, τις απλώνετε σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν τελείως πριν τις σερβίρετε.
Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές συνταγές με ελάχιστα υλικά στο Five Ingredient Vegan της Katy Beskow.