Για τους Ιταλούς τα gnocchi είναι το απόλυτο comfort food και ομολογούμε ότι τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Είναι ο,τι πρέπει για το φθινόπωρο, απογειώνονται χάρη στην αγαπημένη μας σάλτσα για μακαρόνια, λίγη παρμεζάνα και ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί.
Υλικά:
1 αυγό
110γρ. αλεύρι ολικής άλεσης.
350γρ. σάρκα κολοκύθας
100γρ. ρικότα
100γρ. παρμεζάνα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1-2 κλωναράκια θυμάρι, καθαρισμένα
Εκτέλεση:
1. Αφαιρείτε τους σπόρους από την κολοκύθα, την τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί και ψήνετε στους 190ºC για 30′, μέχρι να μαλακώσει.
2. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε την κολοκύθα μαζί με μισή σκελίδα σκόρδο. 3. Στραγγίζετε την ρικότα και ανακατεύετε με την σάρκα. Προσθέτετε το αλέυρι, το αυγό, την παρμεζάνα και μια μεγάλη δόση πιπέρι (αν σας αρέσει). Αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
4. Πάνω σε μια επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια πλάθετε με την ζύμη κύλινδρο πλάτους 2 3κ. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 30′. Κόβετε τα gnocchi κάθε 2 εκατοστά.
5. Βράζετε νερό, ρίχνετε τα gnocchi στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2′ μέχρι να ανέβουν προς την επιφάνεια. ΜΕ μια κουτάλα με τρύπες βγάζετε τα gnocchi από την κατσαρόλα και τα σεβρίρετε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και την παρμεζάνα ή μπορείτε να τα συνοδεύσετε με την αγαπημένη ας σος.