Υλικά:
2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. πελτέ σκόρδο
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.σ χοντρό αλάτι
1 κ.σ. μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι κτλ)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC.
2. Βάζετε τον πελτέ σκόρδου, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά σε σακουλάκι που κλείνει από πάνω. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες, κλείνετε το σακουλάκι και το κουνάτε καλά μέχρι να πάει παντού το μείγμα.
3. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μέσα τις γλυκοπατάτες.
4. Ψήνετε για 18-22 λεπτά, σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ακόμα θυμάρι αν θέλετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!