Υλικά:
800 γραμμ. γαρίδες
χυμός και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα καυτερή πιπεριά
4 κλωναράκια άνηθο ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 λίτρα καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη τους κρατώντας τις ουρές. Τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο καθαρισμένο και λιωμένο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα για να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε ανά 3-4 γαρίδες μαζί μέχρι να ροδίσουν. Τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε αμέσως.