Υλικά
75 γραμμ. βούτυρο
3,5 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
60 γραμμ. καστανή ζάχαρη
175 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, το σιρόπι ή το μέλι και την ζάχαρη. Ανάβετε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την σόδα και το τζίντζερ και ανακατεύετε. Σχηματίζετε μια τρύπα στην μέση και εκεί ρίχνετε το ζεστό μείγμα με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Ανακατεύετε, ιδανικά με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Καλύπτετε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη για 30′ μέχρι να σφίξει.
Βάζετε την ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα χαρτιού ψησίματος και πιέζετε ελαφρά με έναν πλάστη.
Συνεχίζετε να απλώνετε την ζύμη μέχρι να έχει το επιθυμητό πάχος.
Με φόρμα για μπισκότα στο σχέδιο που προτιμάτε φτιάχνετε τα μπισκότα.
Ψήνετε στους 190°C για 10-12′ μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Αν το επιθυμείτε μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας.
Βρείτε περισσότερες λαχταριστές συνταγές στο sallysbakingaddiction.com