Για 20 cookies
Υλικά:
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. Μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. Αμύγδαλα ή καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. Μπέικιν
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
90 γραμμ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το νερό για 1 με 2 λεπτά.
- Προσθέτετε την κουβερτούρα, το μπέικιν και το αλεύρι και χτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Θα χρειστείτε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμη για κάθε μπισκότο την οποία θα ακουμπήσετε στο ταψί. Αφήνετε αρκετή απόσταση ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά το ψήσιμο.
- Ψήνετε για 15’ και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!