Σήμερα είναι Κυριακή! Για αυτό φτιάχνουμε βάφλες με βατόμουρα και τυρί κρέμα quark

Χάνουμε βάρος χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση. Αυτό υπόσχεται η διάσημη δίαιτα Keto και το πρόγραμμα των 28 ημερών που προτείνουν ο δρ Jürgen Vormann και ο σεφ Nico Stanitzok στο βιβλίο τους La Méthode Keto (Η μέθοδος Keto, εκδ. Solar). Η βασική αρχή της; Κόβουμε ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και καλωσορίζουμε τα λιπαρά!

Elle 17 Απρ. 22
Σήμερα είναι Κυριακή! Για αυτό φτιάχνουμε βάφλες με βατόμουρα και τυρί κρέμα quark

Info:

435 θερμίδες
23 γραμμ. πρωτεΐνη
34 γραμμ. λιπαρά
7 γραμμ. υδατάνθρακες

Υλικά:

3 αυγά · 75 γραμμ. κρέμα γάλακτος · 3 κ.σ. ψύλλιο · Αλάτι · Βούτυρο μαλακό · 50 γραμμ. βατόμουρα + λίγα ακόμη για το σερβίρισμα · 200 γραμμ. τυρί κρέμα quark (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) · 3 κ.σ. γιαούρτι

Εκτέλεση:

1. Χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το ψύλλιο, λίγο αλάτι και 150 ml νερό μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε να σταθεί για 5’.

2. Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τα βατόμουρα και τα ανακατεύετε με το τυρί και το γιαούρτι.

3. Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα στη μεσαία σκάλα και με ένα πινέλο βουτυρώνετε τις επιφάνειές της. Βάζετε στο σκεύος 1/4 του μείγματος, το κλείνετε και ψήνετε για 3’-4’ μέχρι η βάφλα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανή.

4. Φτιάχνετε τρεις ακόμη βάφλες, τις τοποθετείτε σε πιατέλα, τις διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και τις σερβίρετε με το τυρί quark.

Tip: Αν δεν έχετε βαφλιέρα, μπορείτε να φτιάξετε με τον ίδιο χυλό τηγανίτες: Λιώνετε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε 1 κ.σ. χυλό, μαγειρεύετε για 2’, γυρίζετε την τηγανίτα από την άλλη με μια σπάτουλα και μαγειρεύετε για ακόμη 2’. Θα βγουν περίπου 8 μικρές τηγανίτες τις οποίες θα σερβίρετε με τον ίδιο τρόπο όπως τις βάφλες.

βάφλες

«Σε λίγους τομείς της επιστήμης η γνώση του τι είναι καλό για το σώμα μας έχει αλλάξει τόσο πολύ, όσο στη σχέση μας με τη διατροφή», λέει ο καθηγητής Jürgen Vormann, διατροφολόγος, Ph.D στη Φαρμακολογία και την Τοξικολογία της Διατροφής. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Institute for Prevention and Nutrition (IPEV) στο Μόναχο, έχει υπογράψει πολλά βιβλία με δίαιτες, είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης για τη Διατροφή και σύμβουλος σε έναν μεγάλο αριθμό οργανισμών σχετικών με τη διατροφή. Ο Nico Stanitzok είναι σεφ με διαιτητικό background, πολύ γνωστός food blogger και επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Οι δυο τους συγκέντρωσαν στο βιβλίο La Méthode Keto (εκδ. Solar) 85 συνταγές -από το πρωινό μέχρι το δείπνο- που καλύπτουν μια περίοδο 28 ημερών. Προσοχή: Πριν ξεκινήσετε οποιoδήποτε πρόγραμμα διατροφής, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ο οποίος θα την προσαρμόσει, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Φωτογράφος: @Mona Binner for the Keto cure by prof jurgen vormann (editions solar-france). Συνταγές: Nico Sanitzok. Απόδοση: VIRGINIE DOLATA & ESTÉE JAILLON.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT