Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου, 1/2 μπαγκέτα, 1 μαρούλι ψιλοκομμένο, λίγο βούτυρο, λίγο ηλιέλαιο
Για τη σος
50 γραμμ. τυρί κρέμα, 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χυμός από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. horseradish, αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα
3 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κρόκος αυγού χτυπημένος
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι, το τυρί κρέμα, το λεμόνι και το horseradish και αλατοπιπερώνετε.
2. Για το πανάρισμα: Ψήνετε το μπαγιάτικο ψωμί και το χτυπάτε στο μούλτι για να γίνει ψίχουλα. Προσθέτετε την πάπρικα και την παρμεζάνα.
3. Για το κοτόπουλο: Πανάρετε το κοτόπουλο περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από τα ψίχουλα.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο με βούτυρο και σοτάρετε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Το κόβετε σε λωρίδες.
5. Κόβετε τη μπαγκέτα κατά μήκος, την αλείφετε με τη σος, προσθέτετε το κοτόπουλο και το μαρούλι.