Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες
2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
λίγες νιφάδες τσίλι
1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ρίχνετε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 40′ και γυρνάτε τα λαχανικά στα μισά του χρόνου. Αφήνετε να κρυώσει και εν τω μεταξύ καθαρίζετε το σκόρδο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό και προσθέτετε τα λαχανικά, το θυμάρι, την πάπρικα, το τσίλι και το ξύδι. Αφήνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5′ και μετά την βγάζετε από την φωτιά.
Με ειδικό μπλέντερ ανακατεύετε την σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν προτιμάτε πιο υδαρή σούπα, προσθέτετε νερό.
Προσθέτετε όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και σερβίρετε.