Φτιάξε μόνη σου τα πιο λαχταριστά (και υγιεινά) σοκολατάκια!

Σε λίγα λεπτά θα έχεις ετοιμάσει το τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ.

Elle 28 Νοε. 18
Φτιάξε μόνη σου τα πιο λαχταριστά (και υγιεινά) σοκολατάκια!

Υλικά:
1,5 φλ. ανάλατους ηλιόσπορους
16 χουρμάδες ποικιλίας medjool χωρίς κουκούτσι
1/4 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Θαλασσινό αλάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μπλέντερ τους ηλιόσπορους, τους χουρμάδες και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα σκεύος και απλώνετε πάνω την ζύμη ώστε να μην κολλήσει και να μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα.
Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20′.
Όσο κρυώνει το μείγμα στην κατάψυξη λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βγάζετε την ζύμη σας από την κατάψυξη και την κόβετε σε ίσα τετραγωνάκια.
Με ένα μικρό κουτάλι βάζετε λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας πάνω σε κάθε μερίδα και πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι.
Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 20′ ή μέχρι να κρυώσει τελείως η σοκολάτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT