Yλικά:
1,5 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ. γιαούρτι πλήρες
1 γλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γ. βανίλια
1/2 ελαιόλαδο
1 μεγάλο αχλάδι κομμένο σε κυβάκια με την φλούδα
1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε μια φόρμα 20x20cm με βούτυρο.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αυγά και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στην συνέχεια προσθέτετε σε αυτό τα στέρεα υλικά. Συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
5. Βάζετε το 1/3 του μείγματος στην φόρμα. Προσθέτετε τα 2/3 του αχλαδιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και στην συνέχεια καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη. Απλώνετε με την βοήθεια της σπάτουλας μέχρι να καλύψετε το αχλάδι και την σοκολάτα.
6. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο αχλάδι και την σοκολάτα και με την σπάτουλα τα πατάτε ελαφρά από πάνω.
7. Ψήνετε για 55-60′ και ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.
8. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 5΄ πριν σερβίρετε.
Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές συνταγές στο fiveandspice.wordpress.com