Φτιάξε το πιο νόστιμο Ταϊλανδέζικο πιάτο σε 20 μόνο λεπτά

Δοκίμασε αυτή τη λαχταριστή συνταγή και δώσε εξωτικό αέρα στο αποψινό τραπέζι. 

Elle 10 Οκτ. 18
Φτιάξε το πιο νόστιμο Ταϊλανδέζικο πιάτο σε 20 μόνο λεπτά

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. σως Tamari
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
1 φλ. βασιλικό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύετε τον κιμά για περίπου 10’σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέυετε για 2-3′ επιπλέον.
Στην συνέχεια προσθέτετε την σως Tamari, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ και τον βασιλικό και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί ο βασιλικός.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.

Top tip: Συνοδεύστε αυτό το λαχταριστό πιάτο με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας που θα ετοιμάσετε συγχρόνως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT