Φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα τα φροντίσεις σωστά στον καύσωνα

Σου φαίνεται ότι η ζέστη τα έχει επηρεάσει; Να τι να κάνεις για να είναι ξανά υγιή!

Elle 19 Ιουλ. 22
Φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς θα τα φροντίσεις σωστά στον καύσωνα

Αν δεν ανήκεις στους τυχερούς που διαθέτουν σπίτι με κλιματισμό, το πιθανότερο είναι ότι διαχειρίζεσαι με δυσκολία την καλοκαιρινή ζέστη. Και με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο αυτήν την εβδομάδα, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που βρίσκουν τη ζέστη ανυπόφορη. Οι φυλλώδεις φίλοι μας παλεύουν επίσης να ανταπεξέλθουν. Πράγματι, παρόλο που τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται φως και θερμότητα για να επιβιώσουν, η υπερβολική ζέστη, όπως κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, μπορεί να βλάψει την υγεία τους, αφήνοντάς τα με πεσμένους μίσχους και καφέ, μαραμένα φύλλα. Εάν αφήσεις αυτά τα σημάδια να επιδεινωθούν, τότε τα φυτά σου θα κινδυνεύουν ακόμη και να πεθάνουν, κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελες.

φυτά

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να παρακολουθείς τα φυτά εσωτερικού χώρου σου κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε περιόδων ζέστης, όπως αυτή που προβλέπεται να βιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, και να φροντίσεις να προσαρμόσεις τη ρουτίνα φροντίδας τους για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν χαρούμενα και υγιή παρά την αλλαγή των συνθηκών. Έχοντας αυτό κατά νου, συμβουλευτήκαμε την εμπειρογνώμονα φυτών της Patch Plant, Meg Spink, για να μας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε ώστε τα φυτά μας να παραμείνουν σώα και αβλαβή κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Δώσε μεγάλη προσοχή στο πότισμα τους

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι στη ζέστη, και το ίδιο ισχύει και για τα φυτά μας. «Τα φυτά σας είναι πιθανό να χρειάζονται περισσότερο νερό το καλοκαίρι, ειδικά όταν κάνει πολλή ζέστη», εξηγεί η Spink. «Η ανάπτυξη των φύλλων απαιτεί πολύ νερό και οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα.

«Πιάστε το ποτιστήρι σας και ελέγχετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας λίγο πιο συχνά από το κανονικό. Αλλά να θυμάστε, πρέπει να τα ποτίζετε μόνο όταν το χρειάζονται, δεν θέλετε να τα πνίξετε σε μουσκεμένο χώμα», σημειώνει.

φυτά

Πρόσεξε την απαυθείας έκθεση στο φως του ήλιου

Αν και τα φυτά χρειάζονται το φως για να επιβιώσουν, το να τα διατηρούν άμεση επαφή με το ηλιακό φως – ειδικά κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα – δεν είναι πολύ καλή ιδέα. «Ο ήλιος είναι πολύ δυνατός αυτή την εποχή του χρόνου», εξηγεί η Spink. «Μετακινήστε πιο ευαίσθητα φυτά μακριά από τα παράθυρα για να αποφύγετε τις σκληρές ακτίνες». Τα ευαίσθητα φυτά, που είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από το άμεσο ηλιακό φως, περιλαμβάνουν τα Χλωρόφυτα, τα Nerve plants (fittonia), τα Dragon trees και το Φίκο. Η Μονστέρα μπορεί επίσης να έχει καμένα φύλλα ως αποτέλεσμα της άμεσης έκθεσης σε ισχυρό ηλιακό φως.

Ψέκαζε τα συχνά

Εάν έχεις πολλά τροπικά φυτά – Κηροπηγή, Σανσεβιέρια, Σεφλέρα και Καλαθέα – είναι καλή ιδέα να τα ψεκάζεις τακτικά με νερό κατά τη διάρκεια του καύσωνα με ένα μπουκάλι mister (βαποριζατέρ). «Τα τροπικά φυτά αγαπούν την υψηλή υγρασία», εξηγεί η Spink. «Δώσε στα φύλλα τους έναν καλό ψεκασμό για να αποφύγετε το να στεγνώσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά με υπέροχα μεγάλα φύλλα, όπως ο Φίκος, η Κολοκασία και η Μούσα».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT