Γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φρούτα του δάσους για μια διαφορετική γευστική εμπειρία

Συνδύασε σε ένα πιάτο αυτά τα σούπερ γευστικά υλικά και ετοίμασε ένα πανεύκολο, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια χωρίς να σε βαρύνει.

Elle 08 Μαΐ. 20
Γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φρούτα του δάσους για μια διαφορετική γευστική εμπειρία

Φώτο: LoveFreshBerries.com

Υλικά:

3 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα ή 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1/2 κ.γ. χαρίσα
150 γραμμ. βατόμουρα πολτοποιημένα
3 κ.σ. ταχίνι ή γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
για το σερβίρισμα:
έξτρα βατόμουρα
κολοκυθόσπορους
φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώνετε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά.
  2. Τρίβετε τις γλυκοπατάτες, κάνετε μερικέ τρύπες με ένα μαχαίρι και ψήνετε στο φούρνο για 40-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στεγνώνετε τα ρεβίθια, τα βάζετε στο δεύτερο ταψί, περιχύνετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με κύμινο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατεύετε στα μισά του χρόνου.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη χαρίσα και τα πολτοποιημένα βατόμουρα.
  5. Κόβετε τις γλυκοπατάτες στη μέση και πολτοποιείτε τη σάρκα με ένα πιρούνι.
  6. Προσθέτετε από πάνω τον πουρέ βατόμουρο με χαρίσα, τα ψημένα ρεβίθια και το ταχίνι ή το γιαούρτι.
  7. Πασπαλίζετε με επιπλέον βατόμουρα, φρέσκα μυρωδικά και κολοκυθόσπορους πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT