Υλικά:
3 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα ή 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1/2 κ.γ. χαρίσα
150 γραμμ. βατόμουρα πολτοποιημένα
3 κ.σ. ταχίνι ή γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
για το σερβίρισμα:
έξτρα βατόμουρα
κολοκυθόσπορους
φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώνετε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά.
- Τρίβετε τις γλυκοπατάτες, κάνετε μερικέ τρύπες με ένα μαχαίρι και ψήνετε στο φούρνο για 40-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στεγνώνετε τα ρεβίθια, τα βάζετε στο δεύτερο ταψί, περιχύνετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με κύμινο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατεύετε στα μισά του χρόνου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη χαρίσα και τα πολτοποιημένα βατόμουρα.
- Κόβετε τις γλυκοπατάτες στη μέση και πολτοποιείτε τη σάρκα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτετε από πάνω τον πουρέ βατόμουρο με χαρίσα, τα ψημένα ρεβίθια και το ταχίνι ή το γιαούρτι.
- Πασπαλίζετε με επιπλέον βατόμουρα, φρέσκα μυρωδικά και κολοκυθόσπορους πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!