για 4 άτομα
χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 5′
Yλικά:
4 μεγάλες γλυκοπατάτες με την φλουδα
165 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
285 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
Λίγο φρέσκο κορίανδρο, ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. σπόρους ροδιού
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. χοντρό αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Πλέντε και σκουπίζετα καλά τις γλυκοπατάτες και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε πυρίμαχο σκεύος για 40-50′.
3. Όταν ψηθούν τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν για 5′. Στην συνέχεια τις χαράζετε στη μέση χωρίς να τις κόψετε στα δύο.
4. Βάζετε μέσα τα ρεβίθια και το γιαούρτι και γαρνίρετε με το ρόδι, τα μυρωδικά και λίγο ακόμα αλατοπίπερο πριν σερβίρετε.
Για περισσότερες γευστικές προτάσεις επισκεφθείτε το @ΝaturallyNourishedLondon