Πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 4 φέτες μπέικον
λίγο μπρόκολο βρασμένο, 1 κλωναράκι σχοινόπρασο., 150 γρ. Τυρί τσένταρ
4 κ.σ. Κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, πλένετε και ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και τρίβετε το τυρί.
- Πλένετε τις πατάτες, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 40′.
- Χαράζετε τις πατάτες στη μέση ώστε να χωράει η γέμιση. Γεμίζετε με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο τυρί, μπέικον ψιλοκομμένο, το μπρόκολο και όσο φρέσκο κρεμμυδάκι θέλετε. Τις ξαναβάζετε στον φούρνο για 10′ επιπλέον.
- Αλατοπιπερώνετε, γαρνίρετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!