Υλικά:
100 γραμμ. νιφάδες βρώμης
80 γραμμ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες ώστε να αποκτήσουν υφή αλευριού.
1/4 κ.γ. σόδα
50 γραμμ. φυστικοβούτυρο (με ή χωρίς κομματάκια)
2 ώριμες μπανάνες (περίπου 200 γραμμ.)
50 γραμμ. σταγόνες λευκή σοκολάτα
80 γραμμ. σμέουρα, φράουλες, μύρτιλλα ή αλλά φρούτα του δάσους.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC και απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, τις αλεσμένες νιφάδες και τη σόδα. Τέλος βάζετε στο μπολ τις νιφάδες σοκολάτας και τα φρούτα του δάσους και ανακατεύετε το μείγμα προσεκτικά ώστε να μην διαλυθούν τα φρούτα.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μια κουταλιά ζύμη τη φορά, την πλάθετε με τα χέρια, σχηματίζετε μπισκότα και τα ακουμπάτε πάνω στο χαρτί ψησίματος πιέζοντας ελαφρά. Η ζύμη θα φτάσει για περίπου 10 cookies.
- Ψήνετε για 12-14 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!