Γλυκοπατάτες με γάλα καρύδας: Κατάλληλες και για νηστεία

Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό αυτές τις μέρες.

Elle 13 Απρ. 20
Γλυκοπατάτες με γάλα καρύδας: Κατάλληλες και για νηστεία

Γλυκοπατάτες στον φούρνο με τζίντζερ και γάλα καρύδας

Υλικά:
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
250 ml γάλα καρύδας
φρέσκο τζίντζερ περίπου 2εκ.
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ° C. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και τρίβετε το τζίντζερ.
2. Αναμειγνύετε το γάλα καρύδας με το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μείγμα στην άκρη.
3. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο προσέχοντας να μην σας καεί.
4. Το βγάζετε από την φωτιά και το απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος για τον φούρνο. Τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες μέσα στο σκεύος όρθιες και με κυκλική φορά και περιχύνετε με το μείγμα από γάλα καρύδας και τζίντζερ.
5. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT