Γρανίτες με ανανά και μέντα: Μιλάμε για κύμα δροσιάς, όχι αστεία…

Για τις ημέρες και τις ώρες που η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά υψηλή και η ατμόσφαιρα κάπως αποπνικτική, αυτό είναι το τέλειο σνακ.

Elle 12 Αυγ. 21
Γρανίτες με ανανά και μέντα: Μιλάμε για κύμα δροσιάς, όχι αστεία…

Για 8 γρανίτες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Προετοιμασία: 1 ώρα & 10 λεπτά
Αναμονή: 8 ώρες

Υλικά:

1 ανανάς περίπου 1,5 κιλό, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια
220 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
125 ml χυμός λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζετε τον ανανά με τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού για 8’ με 10’, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού και με το εργαλείο του πουρέ λιώνετε τον ανανά.

2. Aφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.

3. Το μοιράζετε σε 8 μεταλλικά ή χάρτινα φορμάκια, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο, βάζετε στο κέντρο του καθενός ένα ξυλάκι και τα αφήνετε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT