Υλικά:
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό γαρίδες μέτριου μεγέθους, καθαρισμένες
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι τρίμμα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία σπαγγέτι
Εκτέλεση:
1. Σε μέτρια φωτιά, σόταρε το σκόρδο σε καυτό βούτυρο για 1-2 λεπτά. Έπειτα πρόσθεσε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Μαγείρεψε έως ότου οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το πιπέρι, την ρίγανη, την παρμεζάνα, το τρίμμα ψωμιού και τον μαϊντανό. Ρίξε το μείγμα πάνω από τις γαρίδες και συνέχισε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
3. Βράσε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις είναι έτοιμα, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακάτεψε.
Περισσότερες συνταγές: therecipecritic.com.