H νέα εποχή του Eagles Resort μας αρέσει πολύ

To ξενοδοχείο- θεσμός της Χαλκιδικής έκλεισε τα 50 χρόνια του και έδωσε ραντεβού με το μέλλον μέσα από νέα φιλόδοξα σχέδια και αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες με την υπογραφή του βραβευμένου και ταλαντούχου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Μαρία Πατούχα 04 Ιουλ. 24
H νέα εποχή του Eagles Resort μας αρέσει πολύ

Το βράδυ που φτάνουμε στο Eagles Resort, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, ελαφρά καθυστερημένοι από την υπόλοιπη παρέα μας, μας υποδέχεται ένα δροσερό αεράκι, αντίδοτο ανανέωσης στους καύσωνες της Αθήνας, και αναζωογονητικές μυρωδιές από λουλούδια και βότανα, ανακατεμένες με το ιώδιο της θάλασσας, η οποία απλώνεται μπροστά μας. Έχει βραδιάσει και η όσφρηση είναι η αίσθηση που κυριαρχεί. Με το που ξημερώνει όμως η όραση είναι αυτή που επωφελείται της αισθητικής αρμονίας και του μεγαλείου της φύσης που μας περιβάλλει.

Οι βίλες του resort οι οποίες είναι χτισμένες αμφιθεατρικά, πάνω από το κεντρικό κτίριο αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό διακριτικής πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και απομόνωσης. Ο μικρός κήπος με την ιδιωτική πισίνα και την απρόσκοπτη θέα είναι ιδανικός για ονειροπόληση τις πρώτες ώρες της ημέρας και για χαλάρωση μετά τη δύση του ηλίου. Καμία περιττή σκέψη δεν μπορεί να σε ενοχλήσει εδώ, ενώ τα διλήμματα περιορίζονται μόνο σε αποφάσεις όπως «να φάω πρόγευμα με θέα το απόλυτο πράσινο ή να κατέβω για μια πρωινή βουτιά στα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά προτού απολαύσω τον υπέροχο μπουφέ στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου;».

Eagles Resort

Όποιες αποφάσεις, όμως, κι αν πάρετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε την αυθεντική, ουσιαστική φιλοξενία που διακρίνει το Eagles resort όλες αυτές τις δεκαετίες, αλλά και τις παροχές και τις ανέσεις που αρμόζουν σε έναν luxury προορισμό αυτού του βεληνεκούς. Πέρα από την παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και το άφθονο πράσινο που μπορεί να απολαύσει κανείς παντού-κάνοντας χαλαρωτικές βόλτες σε όλη την έκταση του resort-, highlight κατά τη γνώμη μου είναι και η pool area με τις ρετρό ομπρέλες που σε ταξιδεύει σε ένα ανέμελο… χθες.

Eagles Resort

Πιο πιστό από ποτέ στις αξίες του παρελθόντος που το έκαναν πρότυπο στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και πιο έτοιμο από ποτέ να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, το εμβληματικό ξενοδοχείο της οικογένειας Τορνιβούκα έχει μπει δυναμικά σε μία φάση ανασχεδιασμού και ανανέωσης που θα ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Eagles Resort

Φέτος ήδη παρουσίασε 20 νέες σουίτες καθώς και την υπέροχη Panorama Suite, οι οποίες συνδυάζουν κλασική κομψότητα και μοντέρνα αισθητική στην ιδανική αναλογία. Τα στοιχεία που όρισαν την ανακαίνιση- με την υπογραφή του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Divercity Architects σε συνεργασία με το γραφείο σχεδιασμού εσωτερικών χώρων Topin Interiors- είναι η μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία του κτιρίου, καθώς και η μορφολογία του που παραπέμπει στη μοναστηριακή αρχιτεκτονική. Όσο για την παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στη διακόσμηση, αυτή δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει και πολύ από το πράσινο της έντονης βλάστησης που περιβάλλει το κτίσμα, το μαγικό μπλε του Αιγαίου και φυσικά το χρυσό της άμμου. Επίσης το γεγονός ότι το Άγιος Όρος είναι μια ανάσα μακριά είχε ως αποτέλεσμα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς που φέρνουν την τέχνη της ξυλογλυπτικής στο σήμερα, αλλά και υφαντά με ιδιαίτερα μοτίβα, χαρακτηριστικά της εκκλησιαστικής τέχνης. Τέλος, η κάμαρα, ως θεμελιώδες σύμβολο της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, είναι ένα στοιχείο που κυριαρχεί στον χώρο.

Eagles Resort

Eagles Resort

Eagles Resort

«Μέσα σε αυτά τα πενήντα χρόνια λειτουργίας είχαμε την τιμή να προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες φιλοξενίας σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Κρατώντας αυτήν τη γνώση ως βάση, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης που εμπνέεται από τις αξίες που κάνουν το Eagles τόσο ξεχωριστό. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο κομμάτι της γαστρονομίας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, καλωσορίζοντας τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Τσιοτίνη σε μια συνεργασία που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους», σημειώνει ο Ντίνος Τορνιβούκας, Group CEO της TOR HOTEL GROUP υπογραμμίζοντας τα υπέροχα γαστρονομικά νέα που έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ ανανέωσης του resort.

Eagles Resort

Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει διανύσει μια εντυπωσιακή διαδρομή στην εγχώρια και διεθνή γαστρονομική σκηνή. Φέτος αναλαμβάνει την υψηλή εποπτεία του fine dining εστιατορίου Kamares του Eagles Resort και όπως αναφέρει και ο ίδιος ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά: «Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα και ένιωσα την ενέργεια του χώρου, σκέφτηκα πως εδώ θα κάνω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ.» Και αυτό το απόλυτο ταίριασμα φαίνεται σε όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις κανείς, με φόντο το ηλιοβασίλεμα που χαϊδεύει ειδυλλιακά τις ακτές και τη θάλασσα της Χαλκιδικής. Και για το degustation, αλλά και για το à la carte μενού ο Τσιοτίνης έχει δημιουργήσει πιάτα που δεν έχουν τίποτα το εξεζητημένο, αλλά με απλό και κατανοητό στον ουρανίσκο τρόπο σε ταξιδεύουν σε αναμνήσεις του παρελθόντος, σου προσφέρουν αυτή την αίσθηση της οικειότητας, ενώ ταυτόχρονα σου ανοίγουν ολοκαίνουργια γευστικά μονοπάτια που δεν είχες καν φανταστεί. Πρωταγωνιστές είναι τα ολόφρεσκα υλικά που προμηθεύται καθημερινά από ψαράδες και παραγωγούς της Χαλκιδικής, αλλά και τα λαχανικά και τα βότανα που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort.

Eagles Resort

Οι ταλιατέλες από καλαμάρι είναι ένα πιάτο απρόσμενο και γοητευτικό, με τα αρώματα του pesto να ολοκληρώνουν ιδανικά το αποτέλεσμα, εξαιρετικό είναι το μοσχάρι sofrito που λιώνει στο στόμα και απογειώνεται στο πλάι των παραδοσιακών ζυμαρικών γκόγκλιες, ενώ το επιδόρπιο It’s all peaches σε σχήμα και γεύση ροδάκινου ήταν απολαυστικό για όλες τις αισθήσεις. Να μην ξεχάσουμε φυσικά και το pairing με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών που κάνουν την γευστική εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή.

Eagles Resort

Eagles Resort

Το δεύτερο εστιατόριο του Eagles Resort είναι το Αρμύρα, ένας feel good χώρος δίπλα στη θάλασσα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ακόμα και με το μαγιό το μεσημεριανό του, ενώ το βράδυ τα τραπέζια μεταφέρονται πιο κοντά στο κύμα ολοκληρώνοντας το concept των χαλαρών, αλλά υψηλής αισθητικής διακοπών.
Εδώ ο Τσιοτίνης με αφετηρία το μενού μιας καθαρόαιμης ελληνικής ταβέρνας και πάλι έχει πάει τις γεύσεις ένα βήμα μπροστά, προσθέτοντας υλικά που ούτε καν είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να συνδυαστούν και είναι αυτά τα οποία απογειώνουν κάθε πιάτο. Εκείνα που γράφτηκαν ανεξίτηλα στη γευστική μου μνήμη είναι τα «Nigiri γεμιστά», η αγαπημένη συνταγή του ελληνικού καλοκαιριού με μια πιο εξωτική λογική, η Αθηναϊκή σαλάτα- κάθε πιρουνιά και απόλαυση, τα άψογα τηγανισμένα κολοκυθάκια με δροσερό λάιμ, το ψάρι ημέρας που ψήθηκε υποδειγματικά σε μια παχιά κρούστα αλατιού και το Γιουβέτσι Αστακού, ένα πιάτο πραγματικός εθισμός.

Eagles Resort

Νομίζω ότι αυτό που κάνει την κουζίνα του Τσιοτίνη και κατ’ επέκταση το μενού αυτών των δύο εστιατορίων ξεχωριστό, είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιτήδευση, καμία προσπάθεια για κάτι που θα είναι απλά εντυπωσιακό, που θα το γευτείς τη μια μέρα και την επόμενη θα το έχεις ξεχάσει. Αντιθέτως μιλάμε για πιάτα που συγκλονίζουν μέσα στην απλότητά τους, που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις, που συγκινούν, τα θυμάσαι για καιρό και θέλεις να επιστρέψεις για να τα ξαναγευτείς.
Το ίδιο συναίσθημα άλλωστε είναι αυτό που σου προκαλεί και το Eagles Resort. Απολαμβάνεις τη διακριτική πολυτέλεια και την αυθεντική φιλοξενία, συνομιλείς με την ιστορία του τόπου και του ξενοδοχείου, δημιουργείς υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονείς για την ημέρα που θα ξαναγυρίσεις.

Info: Eagles Resort, Ουρανούπολη, Χαλκιδική, www.eaglesresort.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT