Home Deco: Οι φετινές τάσεις απαιτούν «πράσινη» συνείδηση

Sustainable διακόσμηση και eco επιλογές χαρακτηρίζουν τα φετινά deco trends. Είσαι έτοιμη να τα υιοθετήσεις; Η Caparol δίνει το πρόσταγμα με χρώματα ανώτερης οικολογικής ποιότητας που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου.

Σύρμα Κιουπελόγλου 20 Ιουν. 22
Home Deco: Οι φετινές τάσεις απαιτούν «πράσινη» συνείδηση

Οι επιλογές που κάνουμε κατά την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του σπιτιού μας δεν επηρεάζουν μόνο τον εαυτό μας, έχουν επίσης ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι σκέφτονται το πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν τα σπίτια τους και κατ’ επέκταση και τον κόσμο γύρω τους. Με αυτή τη στροφή προς την οικολογική σκέψη, αναδύονται πολλές νέες τάσεις γύρω από τον φιλικό προς το περιβάλλον, «πράσινο» σχεδιασμό.

Ποιες είναι όμως αυτές και πώς μπορούμε να τις υιοθετήσουμε; Παρακάτω ακολουθούν 5 green interior design trends που θα σου διασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο σπίτι και άρα και έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Σχεδιασμός εμπνευσμένος από τη φύση

Ο πράσινος σχεδιασμός έχει να κάνει με την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επομένως δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί designers αντλούν έμπνευση από τον φυσικό κόσμο που προσπαθούν να προστατεύσουν. Μια τάση που παρατηρούμε όλο και περισσότερο τελευταία είναι η αυξημένη χρήση οργανικών στοιχείων που μας βοηθούν να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τη φύση. Η πέτρα, το ξύλο, το λινό είναι κοινά στοιχεία πολλών μοντέρνων στυλ, από το χαλαρό boho μέχρι το πολυτελές Japandi.

τάσεις

Second hand και ανακυκλωμένα έπιπλα

Εκτός από την αγορά επίπλων από τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων πολυεθνικών, είναι όλο και πιο συνηθισμένο οι interior designers να στρέφονται σε second hand, vintage κομμάτια για να επιπλώσουν τους χώρους που έχουν σχεδιάσει. Το να δίνει νέα ζωή σε ένα παλιό κομμάτι επεκτείνει τη χρηστικότητά του, διατηρώντας το λειτουργικό και εκτός χωματερής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, εξασφαλίζει τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ακόμη περισσότερο αφού αποφεύγεται η αγορά και η αποστολή νέων αντικειμένων. Ακόμη, η αναζήτηση μικρών ή μεγάλων θησαυρών σε υπαίθρια markets, παλαιοπωλεία, ειδικά καταστήματα ή την αποθήκη της γιαγιάς σου, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μοναδικά κομμάτια με χαρακτήρα, που δεν θα έχει κανένας άλλος.

Sustainable φωτισμός

Οι λαμπτήρες LED μπορεί να είναι καλύτεροι από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον λογαριασμό ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμα καλύτερη πηγή φωτός που είναι διαθέσιμη στο σπίτι σου, πλήρως βιώσιμη και εντελώς δωρεάν: το φυσικό φως. Η ενσωμάτωση του ηλιακού φωτός στο σχεδιασμό του σπιτιού σου μπορεί να κάνει τον χώρο σου να μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη διάθεσή και τα επίπεδα ενέργειάς σου. Σκέψου λοιπόν, τεράστια παράθυρα και φεγγίτες, άνοιξε τις κουρτίνες και τα παντζούρια και άφησε τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του.

Φυτά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους χρήσης του βιώσιμου σχεδιασμού είναι να επενδύσεις στο «πράσινο» κυριολεκτικά. Γέμισε το σπίτι σου με φυτά για μία εύκολη και αποτελεσματική environmentally friendly κίνηση. Η ενσωμάτωση φυτών στο χώρο σου προσθέτει ζωή, ζωντάνια, χρώμα και υφή ενώ παρέχει μια χαλαρωτική σύνδεση με το μεγαλειώδη φυσικό κόσμο. Ορισμένα φυτά καθαρίζουν ακόμη και τον αέρα του σπιτιού, διασφαλίζοντας ότι εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να αναπνεύσετε λίγο πιο εύκολα.

Μη νομίζεις όμως ότι πρέπει να γίνεις κηπουρός για να επωφεληθείς από όλα τα οφέλη του πράσινου. Δοκίμασε απλές λύσεις, όπως συνθέσεις βρύων, ακόμη και αποξηραμένα φυτά και λουλούδια, αν δεν είσαι έτοιμη να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά.

Οικολογικά χρώματα

Τα προϊόντα που επιλέγεις να βάλεις στo σπίτι σου επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σου είτε το γνωρίζεις είτε όχι. Στους εσωτερικούς χώρους, ο αέρας που σε περιβάλλει σχεδόν το 80% του χρόνου δεν είναι πάντα ασφαλής για τους ανθρώπους ή τον πλανήτη. Τα τοξικά χρώματα είναι οι ένοχοι πίσω από πολλές κοινές ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν εσένα και τους αγαπημένους σου, συμπεριλαμβανομένων και των τετράποδων φίλων σου.

Τα χρώματα της CAPAROL με την τεχνολογία ELF έχουν οικολογικό χαρακτήρα, είναι εντελώς άοσμα, υπο-αλλεργικά και με 0% εκπομπές βλαβερών ουσιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να βάψεις το πρωί το δωμάτιο και να κοιμηθείς άνετα μέσα σε αυτό το ίδιο κιόλας βράδυ.

Όσον αφορά τις αποχρώσεις, τα χρώματα που είναι εμπνευσμένα από τη φύση είναι τεράστια τάση και φέτος, ενώ οι ουδέτερες χρωματικές παλέτες μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε χώρο. Τα ανώτερης οικολογικής ποιότητας χρώματα της CAPAROL έχουν 3 κατηγορίες αποχρώσεων για να διαλέξεις: The Varied, The Sensitive και The Living. Εμείς ξεχωρίσαμε ήδη τις αγαπημένες μας. Δες τα color trends του 2022 που μας έκλεψαν την καρδιά παρακάτω:

  • Palazzo 175, Lavendel 45, Siena 165, Pinie 15
τάσεις
  • Papaya 65, Onyx 185, Melisse 35, Marill 150
τάσεις
  • Ginster 90, Viola 55, Tundra 20, Flamenco 65
τάσεις

Instagram: https://www.instagram.com/caparol.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Caparol.gr
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRzwHZvFgXW67BLvKRh9iqA

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT