Υλικά:
1 μεγάλο κουνουπίδι χωρίς το κοτσάνι
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C. Απλώνετε χαρτί ψησίμαστος σε ένα ταψί.
- Κόβετε το κουνουπίδι σε τουφίτσες και το περνάτε στο μπλέντερ. Το μαγειρεύετε στον ατμό και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά, κατά προτίμηση με μια πετσέτα για να φύγει όλο το νερό. Αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κουνουπίδι, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη και τα αυγά. Μεταφέρετε το μείγμα στο κέντρο του χαρτιού και απλώνετε κυκλικα σαν βάση πίτσας. Ψήνετε για 20’.
- Προσθέτετε τα toppings που προτιμάτε και ψήνετε για 10’ ακόμα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!