Η homemade πίτσα γίνεται πιο υγιεινή από ποτέ χάρη σε ένα συστατικό-έκπληξη

Υπάρχει τρόπος να κάνεις το απόλυτο comfort food πιο υγιεινό και low calorie από ποτέ και το μυστικό είναι το κουνουπίδι.

Elle 13 Αυγ. 21
Η homemade πίτσα γίνεται πιο υγιεινή από ποτέ χάρη σε ένα συστατικό-έκπληξη

Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι χωρίς το κοτσάνι
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C. Απλώνετε χαρτί ψησίμαστος σε ένα ταψί.
  2. Κόβετε το κουνουπίδι σε τουφίτσες και το περνάτε στο μπλέντερ. Το μαγειρεύετε στον ατμό και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά, κατά προτίμηση με μια πετσέτα για να φύγει όλο το νερό. Αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κουνουπίδι, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη και τα αυγά. Μεταφέρετε το μείγμα στο κέντρο του χαρτιού και απλώνετε κυκλικα σαν βάση πίτσας. Ψήνετε για 20’.
  4. Προσθέτετε τα toppings που προτιμάτε και ψήνετε για 10’ ακόμα.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT