Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό από 1 λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κοτόπουλο, καθαρισμένο
1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται, πρόσθεσε το κοτόπουλο. Μαγείρεψέ το για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
2. Ρίξε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι μαζί με αλάτι και πιπέρι. Σόταρέ τα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.