Υλικά:
Για τα καρότα
1 ματσάκι καρότα, κατά προτίμηση λεπτά
1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σος
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 κουταλιά της σούπας κύμινο (εναλλακτικά 1/2 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα)
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
2. Ξέπλυνε καλά τα καρότα και προαιρετικά αφαίρεσε τα κοτσάνια.
3. Ανακάτεψε το σιρόπι σφενδάμου και το ελαιόλαδο και περίχυσε με το μείγμα τα καρότα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ψήσ’τα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι οι άκρες του να μοιάζουν καραμελωμένες.
4. Καθώς ψήνονται τα καρότα, φτιάξε την σος με το γιαούρτι και το ταχίνι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σος και προτού την ρίξεις στα ζεστά καρότα, βεβαιώσουν ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου.