Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
Μια πρέζα σκόνη κάρι
300 γραμμάρια μαγειρεμένες γαρίδες
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
250 γραμμάρια μαγειρεμένη quinoa
150 γραμμάρια ρόκα ή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
1 μάτσακι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 μάτσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Μια χούφτα φύλλα μέντας
¼-½ κουταλάκι νιφαδες καπνιστό τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ με άφθονο αλάτι, πιπέρι και το κάρι σε σκόνη βάζετε το λάδι, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό του λάιμ.
2. Προσθέτετε τις γαρίδες και το αβοκάντο και ανακατεύετε για να πάνε παντού τα καρυκεύματα. Αν έχετε χρόνο αφήστε τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα για 20-30 λεπτά για να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.
3. Ρίχνετε την κινόα στο μπολ στο οποίο θα το σερβίρετε. Προσθέτετε την ρόκα ή την σαλάτα, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και τη μέντα. Προσθέτετε ότι τις γαρίδες και πασπαλίζετε με τις νιφάδες τσίλι πριν σερβίρετε.