Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
1/2 αλάτι
1/4 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. πλήρες γάλα
1/2 ζωμό κοτόπουλο
χυμό από 1 μεσαίο λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Εκτέλεση:
1. Στεγνώνετε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε καλά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, γύρω στα 6-7′ σε κάθε μεριά. Βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
3. Χαμηλώνετε την φωτιά και βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 1′. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για 1′ ακόμα.
4. Προσθέτετε το γάλα και τον ζωμό και ανακατεύετε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβόλοι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 3-4′.
5. Γαρνίρετε με μαϊντανό και τις φέτες λεμόνι και σερβίρετε αμέσως.