Σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα
Υλικά για 12 άτομα
1 κιλό ζυμαρικά κοχύλια, 5-6 ντομάτες, 300 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά 10 αντζούγιες, 2 κ.σ. ρίγανη, 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις αδειάζετε με ένα κουτάλι.
2. Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε σε σιγανή φωτιά τις αντζούγιες και το σκόρδο. Περιμένετε για λίγα λεπτά και αφαιρείτε το σκόρδο.
3. Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά. Συμπληρώνετε με την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
4. Γεμίζετε τις ντομάτες με το παραπάνω μείγμα. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις ντομάτες. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 1800 C για 20΄-25΄.
5. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύετε μέχρι να γίνουν al dente. Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
6. Τα σερβίρετε σε μια σαλατιέρα μαζί με τις γεμιστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.