Τάρτα με φράουλες
(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄-40΄)
Υλικά για 6 άτομα
250 γραμμ. φράουλες, 1 αυγό, 50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. αμύγδαλο σε σκόνη + λίγο ακόμα για τη ζύμη, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος Για τη ζύμη: 160 γραμμ. αλεύρι, 120 γραμμ. βούτυρο, 20 γραμμ. ζάχαρη, 1 αυγό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μπάλα ζύμης.
3. Την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας και τη ραντίζετε με αλεύρι.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για τάρτες, στρώνετε τη ζύμη και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Πασπαλίζετε με λίγο αμύγδαλο σε σκόνη.
5. Για τη γέμιση: Χτυπάτε το αυγό, το αμύγδαλο σε σκόνη, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
6. Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα.
7. Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις στραγγίζετε. Τις προσθέτετε στην τάρτα.
8. Ψήνετε για 30΄-40΄ και την αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
Tip: Αν θέλετε, προσθέστε τις φράουλες και μετά το ψήσιμο.