Υλικά:
250 γραμμ. πλιγούρι
1 μικρό φρέσκο μπρόκολο
150 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος
2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 μικρό φρέσκο μπρόκολο
150 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος
2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το πλιγούρι μέχρι να γίνει al dente. Το περνάτε από κρύο νερό για να μην μαλακώσει περισσότερο.
2. Βράζετε το μπρόκολο και τον αρακά για 2′. Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να τηγανίσετε για λίγο το μπρόκολο σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το πλιγούρι και τα λαχανικά. Προσθέτετε τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε αλάτι και λάδι, αν χρειάζεται.
4. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο και την καταναλώνετε εντός 3 ημερών.
2. Βράζετε το μπρόκολο και τον αρακά για 2′. Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να τηγανίσετε για λίγο το μπρόκολο σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το πλιγούρι και τα λαχανικά. Προσθέτετε τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε αλάτι και λάδι, αν χρειάζεται.
4. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο και την καταναλώνετε εντός 3 ημερών.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!