Σαλάτα με κινόα, σπαράγγια και αυγό
Υλικά για 4 άτομα:
2 φλιτζ, κινόα
1 χούφτα σπαράγγια με καθαρισμένες τις άκρες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 αυγά ποσέ
τσίλι σε νιφάδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το κινόα. Το στραγγίζετε.
2. Σοτάρετε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 1’. Τα αφαιρείτε από το σκεύος.
3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το κινόα, το σχοινόπρασο και το τσίλι. Μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα και αλατοπιπερώνετε.
4. Μοιράζετε σε 4 μπολ και γαρνίρετε με τα σπαράγγια και το αυγό ποσέ.
5. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο τσίλι.