Η συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι

Απόλαυσε τα πιο νόστιμα θαλασσινά ακολουθώντας αυτή τη συνταγή.

Elle 08 Αυγ. 20
Η συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι

Θαλασσινά με σος romesco και βούτυρο με σκόρδο και μαϊντανό

Για 4 άτομα

Υλικά
2 κιλά περίπου διάφορα θαλασσινά (καραβίδες, γαρίδες, αστακός, καβούρια, χτένια, αχιβάδες, μύδια)

Για το βούτυρο
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός

Για τη σος romesco
50 γραμμ. ψητά αμύγδαλα
2 ντομάτες
120 γραμμ. ψητές κόκκινες πιπεριές
1/4 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1/4 κ.σ. ξίδι από γλυκό κρασί
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το σκόρδο, τα προσθέτετε στο βούτυρο και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σος romesco: 2. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα σπόρια.
3. Χτυπάτε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
4. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το ξίδι, την πάπρικα, αλάτι και ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια κρέμα.
5. Ψήνετε τα θαλασσινά στη σχάρα για 2′-5′ και με ένα πινελάκι κουζίνας τα αλείφετε με το βούτυρο.
6. Σερβίρετε αμέσως με τη σος romesco.

Φωτο: Marta Munoz Calero

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT