Υλικά:
1 συσκευασία παπαρδέλες
3 φλιτζάνια φούντες μπρόκολου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια μοσχάρι (της αρεσκείας σου)
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σόγια σος
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση:
1. Βράσε τις παπαρδέλες σε άφθονο, καυτό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα τελευταία 5 λεπτά, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μπρόκολο. Μόλις είναι έτοιμα, σούρωσέ τα καλά.
2. Ρίξε ελαιόλαδο σε ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι. Κόψε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και μαγείρεψέ τις έως ότου να μην είναι πια κόκκινο το εσωτερικό τους. Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνέχισε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά.
3. Σε ένα μικρό μπολ ρίξε την καστανή ζάχαρη με την σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το κόκκινο πιπέρι και το κόρν φλάουερ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Πρόσθεσε τις παπαρδέλες και το μπρόκολο στο τηγάνι με το μοσχάρι και τα μανιτάρια και περίχυσέ τα με την σάλτσα.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.