Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα
(Προετοιμασία: 30 λεπτά, μαγείρεμα: 30 λεπτά)
Μερίδες: 4, Θερμίδες: 367
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα
1/4 κ.γλ. μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. κινόα
1 και 1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Καθαρίζουμε την κολοκύθα σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες και κόβουμε την ψίχα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα με το μπούκοβο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η κολοκύθα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ την κινόα με την κολοκύθα, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Η σαλάτα με κινόα σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.mamapeinao.gr.