Υλικά για 6-8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20′ (+1 ώρα και 30′ στην άκρη)
Υλικά για την ζύμη:
200 γραμμ. Αλεύρι
90 γραμμ. Βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
20 ml κρύο νερό
Για την γέμιση:
1 κρεμμύδι
200 γραμμ. Κολοκύθι
50 γραμμ. Σπανάκι
150 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
100 γραμμ. Φέτα
2 κ.γ. Καρύδια πεκάν
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για την ζύμη: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι το μείγμα να αποκτήσει αμμώδη υφή.
Προσθέτετε το αυγό και το νερό και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετείτε την ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την δουλεύετε με τα χέρια μέχρι να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Τυλίγετε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την απλώνετε με ένα πλάστη μέχρι να αποκτήσει πάχος 4 χιλ.
Βάζετε την ζύμη σε στρογγυλή φόρμα για τάρτα και προσέχετε να φτάνει μέχρι την άκρη, κόβοντας όσο περισσεύει.
Καλύπτετε με μεμβράνη που ακουμπάει πάνω στην ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30′ ακόμα.
Για την γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει το λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα σκόρδο.
Προσθέτετε το κολοκύθι κομμένο σε κομμάτια και ψήνετε για 2-3′. Αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο σκεύος χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
Ψήνετε την ζύμη στους 160°C για 30′ καλύπτοντας με χαρτί ψησίματος και τοποθετώντας επάνω μερικά φασόλια.
Προσθέτετε το κρεμμύδι στο μείγμα με το κολοκύθι και προσθέτετε και το σπανάκι, την φέτα και τα καρύδια πεκάν.
Στην συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα και ψήνετε για 30′ στους 180°C.