Σαλάτα με σολομό, αβοκάντο
(προετοιμασία 15’)
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. καπνιστό σολομό, 2 αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια, 1 1/2 φλιτζ. βατόμουρα, 150 γραμμ. πράσινη σαλάτα, 100 γραμμ. βαλεριάνα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μήλο κομμένο σε κομμάτια, 1/2 φλιτζ. ψημένους ηλιόσπορους, 1 φλιτζ. σταφίδες, ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για το λαδολέμονο 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού 2 φλιτζ. γιαούρτι, 1/2 κ.σ. μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. 2. Χτυπάτε καλά το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο μέχρι να δέσει η σάλτσα. 3. Ραντίζετε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και σερβίρετε με μέλι ανακατεμένο με γιαούρτι και φρέσκο ψωμί. Tip Σ’ αυτό το πιάτο ταιριάζουν ιδανικά και τα κάσιους.