Όσον αφορά το περιβάλλον στο οποίο κοιμόμαστε, είναι γνωστό πώς μετράνε οι λεπτομέρειες. Από τη μάρκα του στρώματός μας, μέχρι το υλικό των σεντονιών μας και, ναι, το χρώμα των τοίχων μας. Αν θέλεις να έχετε ποιοτική ξεκούραση κάθε βράδυ, ένα από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία είναι και αυτό. Μία ειδικός του φενγκ σούι μας αποκάλυψε ποιες αποχρώσεις ευνοούν τον ύπνο και ποιες πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος.
Χρώματα προς αποφυγή
Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι ορισμένα χρώματα σε κάνουν να νιώθεις πιο ενεργητική ή παραγωγική; Λοιπόν, αυτά ακριβώς τα χρώματα θέλουμε να αποφύγουμε. Όπως λέει η ειδικός του φενγκ σούι, Anjie Cho, τα φωτεινά χρώματα είναι ένα μεγάλο «ΟΧΙ» για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σύμφωνα με την τέχνη του φενγκ σούι. Συγκεκριμένα, πρέπει να αποφύγεις τα φωτεινά, φλογερά κόκκινα και πορτοκαλί, τα ζωηρά πράσινα, τα νέον ή έντονα μπλε και τα νέον ή έντονα κίτρινα. «Είναι πολύ ενεργοποιητικά, οι βασικές αποχρώσεις τους είναι πολύ έντονες για τον ύπνο», εξηγεί.
Χρώματα που πρέπει να λάβεις υπόψη για την κρεβατοκάμαρα σου
Έτσι, όπως ίσως έχεις μαντέψει, τα καλύτερα χρώματα για την κρεβατοκάμαρά σου είναι οι πιο ουδέτεροι τόνοι που σε βοηθούν να αισθανθείς ήρεμη και γαλήνια. «Οι πιο απαλές αποχρώσεις και τα χλωμά και γήινα ουδέτερα χρώματα είναι πιο καταπραϋντικά για τον ύπνο», λέει η Cho. Σκέψου κρεμώδες μπεζ, φασκόμηλο και λεβάντα.
Άλλες συμβουλές που πρέπει να έχεις κατά νου
Μαζί με το να δημιουργήσεις ένα υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικά χρώματα, ακολουθούν μερικές ακόμα συμβουλές που πρέπει να έχεις κατά νου για να φτιάξεις το καλύτερο περιβάλλον ύπνου για εσένα:
1. Εφάρμοσε άλλες αρχές του φενγκ σούι
Μαζί με το να βάψεις τους τοίχους σου με τα κατάλληλα χρώματα, σκέψου να ενσωματώσεις και κάποιες άλλες τεχνικές φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρά σου, όπως το να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου έτσι ώστε να μπορείς να δείτε την πόρτα και να αφήσεις καθαρό το χώρο από κάτω του για βέλτιστη ροή ενέργειας.
2. Διατήρησε την κρεβατοκάμαρά σου δροσερή
Αν σου αρέσει η ζέστη, ίσως θελήσεις να εξετάσεις το ενδεχόμενο να χαμηλώσεις τον θερμοστάτη πριν τον ύπνο. Όπως εξηγεί η ολιστική ψυχίατρος και ειδικός στον ύπνο, Ellen Vora, M.D., η βέλτιστη θερμοκρασία για ύπνο είναι περίπου 18 °C.
3. Να έχεις μια σταθερή ρουτίνα αποφόρτισης και χαλάρωσης
Τέλος, ο ποιοτικός ύπνος ξεκινά συχνά με τη βραδινή σου ρουτίνα. Μαζί με το να πηγαίνεις για ύπνο (και να ξυπνάς) την ίδια ώρα κάθε μέρα, ενσωμάτωσε μερικές χαλαρωτικές δραστηριότητες στα νυχτερινά τελετουργικά σου, όπως ήπια yoga, διάβασμα ή ένα ζεστό ντους ή μπάνιο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:
- Πώς να διακοσμήσεις υπέροχα ένα δωμάτιο σε 10 απλά βήματα
- Αυτό το furniture trend μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σου, σύμφωνα με τους ειδικούς
- Πώς θα καταλάβεις αν το φυτό σου είναι πια «χαμένη υπόθεση» (και πώς θα το σώσεις αν δεν είναι)