Υλικά:
2 φέτες φρέσκο πολύσπορο ψωμί ή ψωμί μπριος
4 αυγά
4 φέτες καπνιστό μπέικον
1 κ.σ. Ξίδι
1 κ.σ. Χοντρό αλάτι
Για την σος hollandaise:
2 κρόκους
150 γραμμ. Βούτυρο
1 κ.σ. Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι ψήνετε το μπέικον και από τις δύο μεριές.
- Για να ετοιμάσετε τα αυγά: βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το ξίδι και το αλάτι και κατεβάζετε τη φωτιά φροντίζοντας όμως να σιγοβράζει ακόμα το νερό. Σπάζετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε ένα ένα μέσα στο νερό. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύετετε ώστε να σταθεροποιηθεί ο κρόκος με το ασπράδι και αφήνετε να ψηθούν για 3’. Στραγγίζετε με μια κουτάλα με τρύπες και βάζετε τα αυγά σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.
- Για να ετοιμάσετε τη σος: Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με 1 κ.σ. Νερό και το βάζετε σε μπεν μαρί. Χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λεπτόρρευστο και προσθέτετε λίγο λίγο το βούτυρο. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βελουτέ υφή. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε να χτυπάτε.
- Φρυγανίζετε το ψωμί και τα σερβίρετε στα πιάτα. Βάζετε από πάνω το μισό μπέικον, το αυγό και τέλος το υπόλοιπο μπέικον. Περιχύνετε με την σος και σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!