Υλικά:
175 γραμμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ. ζάχαρη
180 γραμμ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
80 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
3 μεγάλα αυγά
100 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μεγάλη κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. γάλα
Για το γαρνίρισμα:
125 γραμμ. μαρμελάδα
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
75 γραμμ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και απλώνετε πάνω χαρτί ψησίματος.
2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν, τα αμύγδαλα, το τζίντζερ σε σκόνη και την κανέλα.
3. Στο μείγμα με το βούτυρο προσθέτετε τα αυγά ένα τη φορά μαζί με μια κουταλιά από το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε καλά.
4. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, την μαρμελάδα, το ξύσμα, το τζίντζερ σε σκόνη και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Στην συνέχεια μεταφέρετε την ζύμη στην φόρμα του κέικ.
5. Ψήνετε για 45-60′ και ελέγχετε αν έχει γίνει με μια οδοντογλυφίδα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει χωρίς υπολείμματα. Για να μην ψηθεί πολύ από πάνω στα μισά του χρόνου καλύψτε την φόρμα με λίγο αλουμινόχαρτο.
6. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 15′.
7. Για το γαρνίρισμα: ζεσταίνετε την μαρμελάδα, τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να γίνει εντελώς υγρό και ραντίζετε με αυτό το κέικ.
8. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη και το τζίντζερ σε σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το γάλα μέχρι να γίνει γλάσο. Ραντίζετε το κέικ με αυτό και σερβίρετε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές στο domesticgothess.com