Υλικά:
4 κ.σ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (υπολογίστε περίπου 4 φλιτζάνια)
220 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
320 γρ. θριμματισμένο τυρί (κατά προτίμηση μοτσαρέλα)
4 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 190°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι. Σοτάρετε τα λαχανικά για 10-15′ μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρείτε από την φωτιά.
2. Τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια προσθέτετε τα αποξηραμένα μυρωδικά, το αλάτι, το τυρί και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
3. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε στρογγυλή φόρμα για τάρτα και ρίχνετε μέσα το μείγμα των λαχανικών. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί ακόμα, καλύπτετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20′.
4. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 5′ ακόμα.
5. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10-15′ πριν σερβίρετε.
Για περισσότερες ιδέες επισκεφθείτε το pinchofyum.com.