Ψητό ριζότο με σπανάκι και μανιτάρια
(προετοιμασία: 25′, μαγείρεμα: 50′)
Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
90 γραμμ. σπανάκι
300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο
150 ml λευκό κρασί
40 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή πουλερικών)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5′. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για 2′, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε.
3. Προσθέτετε το ρύζι, το κρασί και το ζωμό. Ψήνετε στο φούρνο για 40′, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
4. Αφαιρείτε από το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.