Κεφτέδες ρυζιού: Το πιο νόστιμο γεύμα για μετά τη θάλασσα

Ένα γρήγορο πιάτο για τις ζεστές ημέρες που δεν έχετε ούτε χρόνο, ούτε διάθεση για μαγείρεμα.

Elle 06 Αυγ. 19
Κεφτέδες ρυζιού: Το πιο νόστιμο γεύμα για μετά τη θάλασσα

Κεφτέδες με ρύζι

Υλικά:
300 γρ. ρύζι καρολίνα, 50 ml λευκό κρασί, 750 ml ζωμό κρέατος
1 κ.γ. σόδα, 250 γρ. σπανάκι, 100 γρ. σοταρισμένο κρεμμύδι
αυγά, αλεύρι, λάδι αρωματισμένο με σκόρδο και κρεμμύδι

Εκτέλεση:
1. Σε βραστό νερό με αλάτι και σόδα βάζετε τα φύλλα σπανάκι και στην συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγάκια.
2. Στεγνώνετε το σπανάκι και ψιλοκόβετε τα φύλλα.
3. Βάζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και λάδι αρωματισμένο με σκόρδο.
4. Στο ρύζι προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και τον ζωμό κρέατος.
5. Μαγειρεύετε για 10′ σε δυνατή φωτιά και άλλα 6′ σε χαμηλή φωτιά.
6. Καλύπτετε την κατσαρόλα και αφήνετε στο μάτι για 4′, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
7. Προσθέτετε το σπανάκι στο ρύζι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε 1 κ.σ. αλεύρι σε κάθε 150 γρ. μείγματος (όσο αλεύρι χρειαστεί για να δημιουργηθεί ένα ελαστικό μείγμα).
8. Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, παίρνετε μικρές ποσότητες και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT