Αυτό το κέικ με ανανά και τζίντζερ θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό καφέ σας στην βεράντα

Το φρούτο-statement του καλοκαιριού ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό και βάζει την σφραγίδα του σε δροσερά, λαχταριστά επιδόρπια. Όπως ακριβώς το παρακάτω κέικ...

Elle 11 Αυγ. 21
Αυτό το κέικ με ανανά και τζίντζερ θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό καφέ σας στην βεράντα

Για 10 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Προετοιμασία: 1 ώρα & 30 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες

Υλικά:

190 γραμμάρια βούτυρο
275 γραμμάρια ζάχαρη
3 αβγά
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
60 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη
250 ml γάλα
Χυμός από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
450 γραμμάρια ανανάς κομμένος σε λεπτές φέτες
375 ml νερό
20 γραμμάρια τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
110 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύετε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Τον αφαιρείτε από το σκεύος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8’ ακόμη. Βγάζετε το τζίντζερ από το σιρόπι.
3. Στρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί, απλώνετε τα κομμάτια του ανανά και ρίχνετε το μισό σιρόπι.
4. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα και, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε τα αβγά ένα ένα, το αλεύρι, το τζίντζερ σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα αμύγδαλα και το μείγμα γάλα-λεμόνι. Ρίχνετε την κρέμα στο ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κέικ στον φούρνο, στους 200Ο C, για 1 ώρα.
5. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κέικ στον φούρνο για ακόμη 20’. Το βγάζετε και έπειτα από 10’ το αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα και το περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT