Menu

Κέικ με κράνμπερι και φιστίκια αιγίνης για να εντυπωσιάσεις τους πάντες στο κυριακάτικο brunch

Ελαφρύ και άκρως γευστικό, αυτό το κέικ θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σου λιχουδιές.

Υλικά:
225 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
225 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 μεσαία αυγά
225 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν
125 γραμμ. φρέσκα κράνμπερι
50 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
75 γραμμ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
1. Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψιλοκόβετε τα φιστίκια. Με έναν τρίφτη αφαιρείτε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβετε.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180’C.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα αυγά ένα τη φορά και στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν.
4. Προσθέτετε 2/3 ποσότητας κράνπερι και φιστικιών και ανακατεύετε καλά.
5. Αλείφετε μια φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και βάζετε μέσα την ζύμη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κράνμπερι και φιστίκια από πάνω.
6. Ψήνετε για 25-30′ και χρησιμοποιείτε μια οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα η ζύμη.
7. Κάνετε μικρές τρυπούλες στο κέικ και περιχύνετε με τον χυμό πορτοκαλιού όσο είναι ακόμα ζεστά.
8. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Ανακαλύψτε υπέροχες συνταγές στο: cookwithmands.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search