Υλικά:
200 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
50 γρ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
240 γρ. γιαούρτι χωρίς λακτόζη ή γιαούρτι από γάλα καρύδας.
180 γρ. έτοιμο καφέ φίλτρου
160 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
2 κ.γ. λιναρόσπορο
4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. βανίλια
80 γρ. σοκολάτα τουλάχιστον 80% κακάο
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC.
2. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για μάφιν.
3. Ανακατεύετε το λιναρόσπορο και το νερό και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να αποκτήσουν υφή τζελ.
4. Αλέθετε την βρώμη και τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.
5. Σε ένα μπολ χτυπάτε \το γιαούρτι, τον καφέ, το σιρόπι σφενδάμου, το μείγμα με τον λιναρόσπορο και τη βανίλια.
6. Προσθέτετε το μείγμα βρώμης και φουντουκιού, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
7. Ανακατεύετε μέχρι να μην έχει σβόλους η ζύμη και προσθέτετε την σοκολάτα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
8. Γεμίζετε με ζύμη τα 3/4 κάθε φόρμα για μάφιν.
9. Ψήνετε για 30-35 λεπτά στους 180ºC.
10. Αφήνετε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα βγάλετε από την φόρμα.