Κάλεσες την παρέα για κυριακάτικο brunch; Με αυτό το πιάτο θα τους ενθουσιάσεις

Ένα χορταστικό πιάτο με γλυκοπατάτες, αυγά ποσέ και φέτα που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Elle 15 Αυγ. 21
Κάλεσες την παρέα για κυριακάτικο brunch; Με αυτό το πιάτο θα τους ενθουσιάσεις

Για 4 μερίδες

Υλικά:

4 γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
2 κ.γ. ξύδι
4 αυγά
100 γρ. φέτα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά τσίλι
Χοντρό αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και κόβετε 2 από αυτές σε κυβάκια. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνετε να βράσει για 10′ ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Όσο βράζουν αυτές κόβετε τις υπόλοιπος σε κυβάκια. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες και τηγανίζετε για 8-10′ ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

3. Στραγγίζετε τις πατάτες που βράσατε και πολτοποιείτε με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτετε τον πουρέ στο τηγάνι και ανακατεύετε με τις τηγανιτέ πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, βγάζετε τις πατάτες από την φωτιά και τις κρατάτε ζεστές μέχρι να μαγειρέψετε τα αυγά.

4. Βάζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύδι. Χαμηλώνετε την φωτιά. Ανακατεύετε ώστε να σχηματιστεί δύνη στο κέντρο και μέσα σπάτε προσεκτικά το αυγό. Αφήνετε για 3-4′ και το βγάζετε από το νερό με τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα αυγά,

5. Σερβίρετε τις πατάτες, βάζετε από πάνω το αυγό. Αλατοπιπερώνετε, θρυμματίζετε από πάνω την φέτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και μικρές φέτες πιπεριάς τσίλι χωρίς τα σποράκια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT