Υλικά:
350 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Μια πρέζα σκόνη chili
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Ρίξτε το μπρόκολο σε βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
2. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους. Πριν τα σουρώσετε, φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη λίγο από το νερό, στο οποίο έβραζαν.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει, σοτάρετε το σκόρδο μαζί με την σκόνη chili για περίπου 2-3 λεπτά. Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ρίξτε το μπρόκολο, τις αντζούγιες, το αλάτι, το πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, ξεκινήστε με μια σπάτουλα να διαλύετε το μπρόκολο, ώστε να εξασφαλίσετε ένα σχετικά ομοιογενές αποτέλεσμα. Συνεχίστε να βράζετε την σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να αρχίσει να δένει. Θα χρειαστείτε περίπου 10-15 λεπτά.
4. Μόλις η σάλτσα σας είναι έτοιμη, ρίξτε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατέψτε καλά και αν δείτε πως χρειάζεστε λίγη παραπάνω υγρασία, προσθέστε 1-2 κουταλιές από το νερό στο οποίο έβραζαν πριν τα ζυμαρικά σας.
5. Σερβίρετε την μακαρονάδα σας σε μια εντυπωσιακή πιατέλα και πασπαλίστε με άφθονη παρμεζάνα.