Υλικά
45 γραμμ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λίτρο γάλα
3 κλωναράκι θυμάρι
500 γραμμ. ζυμαρικά κοράλι ή κοφτό μακαρονάκι
200 γραμμ. τσένταρ
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα τα σκόρδα και σοτάρετε για 5′ σε σιγανή φωτιά.
2. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύετε τη μπεσαμέλ για 8′ μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνετε.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά για 5′ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
4. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τσένταρ και με τη φρυγανιά και ψήνετε για 20′.